Pelvic Release 

Je kern, jou eigen midden ligt letterlijk in het midden van je lijf. Je bekken, oftewel je Pelvic. Pelvic Release is het vrijmaken van blokkades die ontstaan in het bekkengebied. 

We zijn gewend aandacht te geven aan onze schouders of nek wanneer het daar vast zit, er pijn is, in onze onderrug het bindweefsel los te masseren. Onze bekken is niet zo vanzelfsprekend. Je bekken vrijmaken van blokkades, van spanningen en emoties die daar opgeslagen liggen geeft meer gevoel en aanwezigheid in je bekken, in je gehele lijf. Er ontstaat meer contact met je lichaam, je leert (je grenzen en verlangens) subtiel voelen, er ontstaat een groter bewustzijn, je krijgt contact met je innerlijke wijsheid, je levensenergie en levenskracht gaat stromen, er komt meer ontspanning en aanwezigheid in je lijf.

Doordat je meer aanwezig bent in je lijf verminderen klachten, ben je steviger in je eigen kern, jou wezen, jou basis.

Yoni is het sanskriet voor het woord vagina. Een yoni release is het weefsel vrijmaken van spanningen, verklevingen en blokkades. We werken zowel uitwendig als inwendig. Soms kun je pijn ervaren, of gevoelloosheid, verdoving. De zachte aanraking maakt het trauma vrij wat opgeslagen ligt in het fasciae weefsel. 

De-amouring, het ontwapenen en overgeven aan wat zich in het moment voor doet. Emoties zetten zich vast in ons lijf, in onze bekken zit vaak weerstand opgeslagen, emoties als angst, schuld, schaamte, verdriet, woede of pijn kunnen vrij komen. Door deze gevoelens te verwelkomen wordt het zacht, smelt het en kan er transformatie plaats vinden. 

Je voelt je vitaler doordat het zowel fysiek als energetisch gaat stromen, er komt aandacht voor je gezondheid, je voelt je helderder in het maken van keuzes, van het leven van jou waarheid, je wordt ontvankelijker voor het leven.

Spannend, ja! In een yoni release sessie heb jij de volledige regie, je geeft zelf jou tempo aan. Het komt heel subtiel, heel nauw hoe je aangeraakt wilt worden, of je een aanraking wilt ontvangen, of aan te geven wat en ho ene het precies wilt. Vaak hebben we niet geleerd te vragen waar we behoefte aan hebben, onze verlangens geuit of helder aan te geven wat we niet willen. Dit vormt de basis van de sessie en waar nodig zal er eerst lichaamswerk gedaan worden alvorens de Yoni Release te starten zodat je aanwezig blijft in je lichaam gedurende de sessie. 

Als je komt voor een Yoni Release, en op dat moment heeft je lijf eerst iets anders nodig luisteren we naar de wijsheid van je lijf. We zullen in de sessies toewerken naar een Yoni Release zonder dat vaststaat dat er ook daadwerkelijk inwendig wordt gewerkt. Enkel alleen als een volledige JA voelbaar is. Een Pevic Release sessie duurt 2 uur.

 

Vanaf januari 2020 ben ik bij Marielle Spronck https://www.pelvic-release.com in opleiding als ‘Pelvic Release Practitioner.