Zingeving & Zielenweten

Soms kom je op een punt in je leven dat je niet anders meer kan, niet anders meer wilt. Het is je diepste weten. Ken je dat gevoel, dat het al langer voelt alsof je ergens naar toe beweegt, het universum je allerlei situaties spiegelt om datgene aan te kijken, je al langer weet van binnen dat je keuzes te maken hebt. Van het éne op het andere moment lijkt het alsof de wereld er anders uit ziet. Je kunt niet meer terug. De dagen, weken en soms jaren ervoor waren nodig om te ervaren, om op deze plek uit te komen.

Het is alsof dat wat van binnen roerde, sluimerde, wat je vanuit je onderbewuste misschien al langer wist, nu een verdieping lager is gezakt in je lichaam. Het is een zielenweten, je hebt het aan te gaan. Er komt een diepe bereidheid vrij, het kan niet anders meer. Misschien is het tijd om je relatie los te laten, of je werk, vriendschappen, je woonplek, een reis te maken. Je voelt in alles dat het leven iets anders van je wilt. 

 

Coaching, rituelen & Lichaamswerk

Ik nodig je uit om jezelf in te brengen, je diepste pijn, je grootste angst, je schaamte, je onveiligheid, je vreugde, je verlangen, je machteloosheid, je verwarring, je ingewikkeldheid, je afgeslotenheid, alles wat er in jou is en wat (niet) gezien wilt worden. Uit ervaring weet ik, er is maar 1 weg. Dwars er doorheen, en dan daarmee zijn, dat is niet makkelijk en ook niet altijd leuk. Je doet het zelf, en hoeft het niet alleen te doen. 

Samen voelen we in wat nodig is, wat wilt ontstaan, wat er op dat moment is, gezien en gehoord wilt worden.

 

Waarom coaching:

Je wilt je zelfvertrouwen versterken, jezelf beter leren kennen, meer balans, zoekt zingeving, meer bezieling en inspiratie, je belemmerende overtuigingen aankijken, faalangst, paniekaanvallen, je wilt graag lekkerder in je vel zitten.  Of misschien omdat je vast loopt, je bepaalde patronen niet doorbroken krijgt, verslavingen sturend zijn, je op zoek bent naar je zielenpad. Gewoon omdat je voelt dat je iets te doen hebt zonder dat je weet waar het over gaat, of je de verbinding met je eigen lijf wilt herstellen.

 

Coaching kan door een wandeling samen te maken in het bos, bij jou thuis in je eigen veilige ruimte, of in mijn ruimte. 

 

Waarom lichaamswerk:

Soms, of eigenlijk vaak zijn we de verbinding kwijt met ons eigen lijf. We leven veelal in ons hoofd, plannen om te kunnen (over)leven. Er zijn er ook de voelers, van nature, of omdat we geleerd hebben onze omgeving goed te voelen. Je kunt dan heel goed je omgeving voelen. Maar het echt voelen in ons lijf zelf, het subtiele en verfijnde voelen zijn we vaak verleerd. Met zacht lichaamswerk, echt vertragen in je lijf, in je ademhaling leer je luisteren naar het fluisteren van je lijf. Laagje voor laagje zakken door wat gevoeld wilt worden, weerstanden, angsten en pijn laten smelten. Dan komt er ruimte, daar ligt vrijheid, dan kom je in contact met je creatiekracht, met de wijsheid die in jou aanwezig is, dan is er verbinding met je lijf, en dan kun je jezelf dragen. Bij lichaamswerk ben jij helemaal in charge. Lichaamswerk is breder dan aanraking. Wanneer je uit je stoel komt, een plek in neemt in de ruimte of in beweging bent is dat ook lichaamswerk. 

Waarom rituelen:

In ons leven kennen we veel overgangsmomenten. Dat kan gaan over loslaten, over rouw, over viering, over verbinding. Trouwen, een begrafenis, of je verjaardag vieren is zijn rituelen die we vaak kennen. En als je een kindje krijgt heeft een ieder zo ook zijn rituelen om zich voor te bereiden op de komst van je kindje, op het ouderschap. Rituelen zijn al zo oud als de mens bestaat. Veelal zijn we de diepe en transformerende kracht kwijt van rituelen. Het voornaamste is dat je er met je volledige aandacht bij bent. Dat er bewustwording zit op het ritueel, dat je een sacred space creëert. Zo kan je ook daadwerkelijk een stap maken naar een plek, kun je iets vieren, loslaten of vrijgeven. Dan kan het transformeren. Sta jij voor een grote beslissing, is er een moment in je leven dat je wilt eren, heb je een bewuste stap te maken naar een nieuwe situatie, ga je een nieuwe fase in in je leven, laat je een verbintenis los of iets anders wat niet meer dienend is en wil je het wel eren? Rituelen kunnen ontstaan tijdens sessies, of enkel als verankering voor dat ene moment. Informeer naar mogelijkheden.

 

Afhankelijk van je vraag gebruik van verschillende methodieken.

 • Sensen en Focussen
 • Voice Diologue
 • Innerlijk kind werk
 • Lichaamsgerichte (trauma)therapie
 • Systemisch werk / opstellingen
 • EMDR
 • Transactionele Analyse
 • Innerlijke criticus
 • Wheel of consent
 • Sjamanisme rituelen
 • Lichaamswerk
 • Ademhaling
 • Aanraking
 • Massage