Home » Persephone Rising Festival

Op het Persephone Rising Festival (22 tot en met 24 mei 2021) geef ik samen met mijn dochter Joekje een workshop voor moeders en dochters.

Meer informatie te vinden op https://persephonerising.nl/lente-workshops-2/

 

Persephone spint zijden draden

Onze dochters, de meisjes spiegelen de prilheid van de jeugd, het onaangeraakte door de zorgen van de wereld. De meisjes veren mee en buigen weer terug naar hun oorspronkelijke vorm. Onbevangen en ontwapenend. 
Vrouwen worden de onderwereld in gesleurd, en zitten daar gevangen tot ze haar ware kracht hervindt. Haar ware kracht rijpt om vervolgens haar ware plek in te nemen. Persephone reist heen en weer tussen licht en donker en spint hiermee de zijden draden tussen beide werelden.

In deze workshop wordt Persephone in ons wakker, door de speelsheid en ontvankelijkheid van de meisjes, door te bewegen naar autonomie, naar ‘weten’, weten wat wilt, wat nodig is en wat ze zelf wilt. Wij zijn die vrouw, die tussen de werelden heen en weer reizen. We spinnen de draden, door onze eigen tempel te maken, door kwetsbaar, zacht en krachtig te zijn. Door ons lichaam te laten spreken, door de koorden te verbreken waar we ons lichaam in de steek hebben gelaten. De meisjes zijn de bedding voor de moeders die de donkere wereld in reizen, de moeders zijn de bedding voor de meisjes die de reis naar vrouw maken. Toe maar mama, het is tijd.

Je plek innemen gaat over het belichamen. In je lichaam zijn, durven luisteren naar het fluisteren van je lijf, de wijsheid van je eigen lijf leven en eren. Hoe moeizaam we vertragen in ons lijf, simpelweg omdat we het niet als vanzelfsprekend leren. De minderwaardigheid die we in ons lijf voelen, de oordelen in ons eigen lijf, de zachtheid die we zo makkelijk kwijt raken. En dat alles wat moeders aan dochters doorgeven. Ons lijf is dienstbaar om je zielenmissie op aarde te leven, de weg vrij maken voor jezelf is vertragen in je lijf. Daar te verzachten en te smelten zodat er ruimte komt voor magie en verwondering. Dat begint bij het omarmen van je eigen lichaam, het (l)eren van je eigen lijf, elke rimpel, elke zwarte haar, elk stoppeltje, de volheid verwelkomen. Het eren van het lijf van je moeder of dochter waar de wijsheid van de vrouwen en de speelsheid van de meisjes elkaar bedding geven.
Een workshop op basis van Wheel of Consent voor moeders en dochters om te zakken in je lijf, je eigen en elkaars lijf te eren en als ware opnieuw geboorte te geven aan de wijsheid en geleefdheid van de vrouwen lijven, de jeugdigheid, onbezonnenheid en speelsheid van de meisjes. 
Voor wie? Voor moeders en dochters  vanaf 10 jaar.

 

Over Joekje en Janneke

De workshop geef ik samen met mijn dochter Joekje, een vrolijke, nieuwsgierige, energieke & wijze jonge  meid van 12 jaar.

Mogen zijn wie je bent, in je diepste kern. Dat doorleven en voortleven, en nog steeds. Ik ga elke keer opnieuw weer op reis, naar mijn essentiële zelf. Laagje voor laagje, kom ik steeds nieuwe thema's tegen. Ik ken ze, een stevige innerlijke criticus die kwetsbaarheid als zwakte zag, het aanpassen aan mijn omgeving, het uit verbinding gaan met mijzelf en daarmee ook de mensen in mijn omgeving omdat dat ooit nodig was. Het goed willen doen, en daarmee trouw zijn aan mezelf verliezen. Ik blijf leren, te houden van mezelf en te ontdekken wie ik ten diepste ben en mijzelf vrij te maken van alle structuren die ooit dienden en nu niet meer nodig zijn. Ik ben altijd een voeler geweest, vooral voelen in mijn omgeving. Nu heeft voelen een hele andere dimensie gekregen. De subtiele fluistering in mijn eigen lijf, diep verbonden met mijn eigen lijf, mijn baarmoeder. 

 

 

 

Meer informatie te vinden op https://persephonerising.nl/lente-workshops-2/

Persephone Rising gaat over de heling van de vrouwenlijn, over alle generaties vrouwen en over de individuele reis die elke vrouw maakt van Meisje naar Minnares, Moeder, Koningin, Crone en Grootmoeder. Persephone is dienstbaar aan het in ere herstellen van het Vrouwelijke Principe, the Divine Feminine, de kracht, waarde en noodzakelijkheid van Yin in constante beweging met Yang.