Home » Vision Quest Proeverij

Vision Quest Proeverij

Speciaal voor Sisters uit Breda e.o.

1 april 2022, nieuwe maan

Er is een leven voor je Quest, en er is een leven na je Quest.
Huilend reed ik midden in de nacht weg, van iedereen afscheid genomen, alles achter latend, met heel mijn weten wist is, als ik terug kom ik alles anders. Bijna drie weken later, in de avond schemer reed ik door diezelfde straat, bijna thuis. De tranen druppelden over mijn wangen, op een plek in mijzelf waar ik nooit meer vandaan ging, waar ik geen concessies meer ging doen. Alles was anders, ik was buiten de tijd geweest, losgekoppeld van alles, een intense ontmoeting met mezelf gehad, met de natuur. Niks was meer het zelfde, en toch was alles om mij heen, de buitenwereld hetzelfde. Terug de buitenwereld in….

Een Vision Quest is een diepe ontmoeting met jezelf, met de natuur om je heen, met de natuur in jou. Een Vision Quest is een overgangsritueel, een ondersteunend ritueel bijvoorbeeld voor een nieuwe fase in je leven, voor heling, om antwoord te krijgen op een (ziens) vraag, om iets achter te laten, om iets te vieren, .  Een innerlijke reis waarbij je je terug trekt in de natuur, vastend, in afzondering met enkel en alleen jezelf, Spirit, de natuur als leraar.

Deze 1 daagse Proeverij Quest is ruiken aan, snuffelen, en misschien ook wel gewoon een dag om het fijn te hebben met sisters, met jezelf, met de natuur. Speelsewijs maken we kennis met een Vision Quest, ervaren we hoe het is om een dag buiten te zijn, alle elementen van de natuur omarmend, losgekoppeld van de buitenwereld, in stilte, je eigen binnenwereld in, vastend met alleen een fles water.

We verzamelen om half 10 op de parkeerplaats bij Beum (Dorst), wandelen daarna in stilte naar het bos, als het ware een medicijn walk. Aangekomen doen we een meditatie om dieper aan te komen in je lichaam, een korte sharing deel je je intentie of je verlangen van die dag, creëren we een altaar, doen we een ritueel en ga je op (ienimini Quest).

Hoe vaak doe jij dat, de natuur in gaan zonder enige vorm van afleiding, zonder telefoon, boek, muziek, eten, iemand om mee te kletsen?
Luisterend wat de wind wilt vertellen, welke boodschappen de dieren je brengen, de fluisteringen van de bomen, afstemmend op je eigen bron, de steun van onze voorouders waarnemend, luisterend naar de fluisteringen van je ziel, je eigen wijsheid ophalend.

Deze dag onderzoeken we met behulp van het medicijn wiel waar in je leven jij je op dit moment bevind, ga je door de poort heen, het veld in, tussen de werelden, om vervolgens terug te komen door de poort, jou gift delend met je sisters, om aan het einde van de dag weer volledig terug de buitenwereld in te gaan.
De avond van te voren eet je je laatste maaltijd, je kunt in de ochtend een kop thee drinken, aan het einde van de dag eindigen we met een pot-luck. Gedurende de ceremonie eten we niet.