Lieve vrouw,

Een paar kaar geleden voelde ik een diepe roep van binnenuit, een diep verlangen om samen te zijn met andere vrouwen. Er ging een wereld voor mij open. Een wereld, diep verstopt in mij. Die er altijd al was. Mijn eigen verlangen om met vrouwen samen te zijn, om te landen, te delen, stil te zijn, zacht te mogen zijn, te helen, te lachen, te dansen, te drummen en te zingen. Om vanuit die plek volledig in mijzelf samen te vallen, ontvankelijk, zacht en open weer de wereld in te gaan. 

Vanuit dat verlangen opende ik een rode tent. Een plek waar elke vrouw welkom is, precies met wat er op dat moment is. Een vrouwen cirkel, een maancirkel in de periode van de donkere maan. Sisterhood. Je hoeft geen ervaring te hebben met vrouwencirkels om jezelf te verwelkomen, JIJ, met alles wat in jou is, is welkom.

Om in echtheid samen te zijn, zusterschap in verbondenheid, een veilige plek om zacht te worden, te openen in veiligheid, ontdaan van alle laagjes, in wie jij in essentie bent, je te laten vallen in jezelf, gedragen door andere vrouwen.

Wees welkom, met zin, nieuwsgierigheid, weerstand, of spanning.

 

HOE IS DE RODE TENT ONTSTAAN?

'De Rode Tent' van Anita Diamant is een internationale bestseller over liefde, verraad en eeuwenoude vrouwelijke tradities. Dina, de dochter van Jakob, wordt in de Bijbel slechts terloops genoemd. Maar in deze meeslepende roman wordt Dina’s levensverhaal verteld: ze wordt opgevoed door vier moeders, Lea, Rachel, Zilpa en Bilha, de dochters van Laban en de vrouwen van Jakob. Zij wijden haar in in de geheimen van de rode tent, de plaats waar vrouwen zich maandelijks drie dagen terugtrekken, tijdens nieuwe maan. Ze vertellen elkaar verhalen en geven hun kennis en geheimen door over maantijd, geboorte en bevalling, over geneeskrachtige kruiden en over de heilige riten bij de eerste menstruatie. Nadat Dina de liefde vindt in de armen van de zoon van de koning van Sichem, neemt het verhaal een onverwachte wending... 

‚Äč

‘Een prachtig boek waarin Anita Diamant een wereld schetst waarover de Bijbel weinig vertelt.’ (De Telegraaf)
Anita Diamant is een fantastische vertelster met een prachtige, meeslepende stem.’
(Libelle)

 

Inmiddels ook verfilmd als 2 delige netflix-serie en te vinden op netflix 'The Red Tent'. (Inmiddels staat de serie niet meer op netflix zag ik)