Vuurmeiden (8-12 jaar & 12-16 jaar)

De kracht van vuur hebben we nodig om onze dromen te realiseren.

Het element vuur levert ons een grote mate van energie en levendigheid. Het transformeert materie in energie. Vuur geeft licht, warmte en verbinding. Vuur danst, is speels, vuur is ritueel, vuur is passie.

In ons brand ook een vuur, soms is dat een waakvlammetje, soms is dat een wild brandend vuurtje. Vuurmeiden is een inloop voor meiden die midden in de bloei van hun leven staan. Zonder vuur geen energie en levendigheid.

In deze Vuurmeiden bijeenkomsten ontdekken we hoe ons vuurtje brandt, of er een wild of getemd meisje zit in ons, zoeken we de stilte op, lachen we, zingen en dansen we. We hebben aandacht voor de cyclus van de natuur, evenals de cyclus in ons zelf. Meiden in deze leeftijd zijn volop in ontwikkeling, het lijf veranderd, behoeftes en verlangens veranderen. We delen samen en we vragen ons af hoe het is om meisje te zijn en vrouw te worden, waarom we hier op aarde zijn en welke plek we dan wel of niet innemen. Zodat het een proces is wat ons niet overkomt, en we kunnen genieten van alles wat (jonge)vrouw worden met zich mee brengt. 

Het is een plek voor vuurmeiden om te ZIJN, precies met alles wat er is of wat zich aandient. Een plek om serieus te zijn, te genieten, luchtigheid, speels en creatief te zijn. Elke bijeenkomst werken we rond een thema, en wisselen we stilte af met bewegen, kletsen af met voelen, en creativiteit af met muziek. Precies dat waar behoefte aan is.

Samen met andere meiden in een groep van maximaal 6-8 vuurmeiden, zo blijft het veilig en geborgen.

Uiteraard hoort daar een vuurtje maken bij!

 

Activiteiten die we doen, lavendelzakjes maken, collage's maken, kleien, krachtstokken of stenen maken, ons eigen lied schrijven en nog veel meer. Afhankelijk waar behoefte aan is, en ten alle tijden om helemaal te mogen ervaren dat je er mag zijn met wat er is!